Monday, January 22, 2018
Search

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Entries for November 2016

18
Η ΔΚΦ ΑΓΩΝΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου ενημερώνει πως τόσο ο κατάλογος εγκεκριμένων υποψηφίων για έναρξη φοίτησης το Εαρινό εξάμηνο 2017 αλλά και το έντυπο εγγραφής είναι διαθέσιμα στους πιο κάτω συνδέσμους:

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/17

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
17

«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ελεύθερων Αγωνιζομένων Φοιτητών, των Ελεύθερων Αγωνιζομένων Ελλήνων. Εκπέμπουμε στους 1.050 χιλιόκυκλους»

Έχουν περάσει 43 χρόνια από τότε που ακούστηκε αυτό το μήνυμα. 43 ολόκληρα χρόνια… εμείς ήμασταν αγέννητοι, δεν τα ζήσαμε τα γεγονότα, δεν τα προλάβαμε…ευτυχώς ή δυστυχώς… δεν τα προλάβαμε. Οτιδήποτε ξέρουμε για το Πολυτεχνείο προέρχεται από διηγήσεις ιστοριών των παππούδων και των πατεράδων μας -όσα θυμόντουσαν και μπορούσαν να πουν ή είχαν το κουράγιο να μας πουν- και μέσα από τα ντοκιμαντέρ εκείνης της εποχής, αυτά τα ασπρόμαυρα, τα «καλοδουλεμένα», τα «καλοφτιαγμένα».

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
15

Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα 

 

Συμπληρώνονται σήμερα 33 χρόνια απο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη πατρίδα μας .Η"Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" όπως αυτοαποκαλείται το ψευδοκράτος, εγκαθιδρύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1983 από το Ντενκτάς χωρίς όμως να έχει αναγνωριστεί διεθνώς απο κανένα κράτος πλην της Τουρκίας.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
14
Κάθε γενιά βλέπει την Ευρώπη με διαφορετικό τρόπο. Για την παλιότερη γενιά που έζησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ευρωπαϊκό εγχείρημα αποτελούσε την εγγύηση ότι ο πόλεμος δεν θα εμφανιζόταν ξανά στην ήπειρο. Για την επόμενη γενιά, αποτελούσε μια υπόσχεση ευημερίας. Για τις γενιές που μεγάλωσαν στο ανατολικό μπλοκ, η Ευρώπη έχει εκφράσει την πρόσβαση στην ελευθερία και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Για τον σημερινό νέο 18-30 ετών, η Ευρώπη σημαίνει λιτότητα και έλλειψη μελλοντικών προοπτικών...

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
10
Αμερικανικές Εκλογές και από  χθες το πρωί έχει πάρει φωτιά το facebook και είπα να τοποθετηθώ και εγώ, έτσι για το χάζιν, όπως λέμε στην Κύπρο. Λένε πως έχει λυπηθεί ολόκληρος ο πλανήτης από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοι μιλάνε για το περιβόητο «σοκ και δέος» που κατέλαβε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, άλλοι πάλι ποστάρουν βιντεάκια με τους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον να κλαίνε για την ήττα της. Και έρχομαι εγώ τώρα με την δική μου παιδική αφέλεια στα 28 μου χρόνια να σας ρωτήσω για ποιο λόγο πρέπει να λυπηθώ τους Αμερικάνους; Και προς θεού δεν το λέω μέσα από το πρίσμα του συνθήματος «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι»-που ναι το φώναζα σε πορείες μέχρι τα 22 μου (μεταξύ μας μετά τους βαρέθηκα)- αλλά σας ρωτάω για ποιο λόγο πρέπει να λυπηθώ ένα ολόκληρο έθνος που είχε 40% αποχή και το οποίο αποφάσισε μέσα από νόμιμη εκλογική διαδικασία να αναδείξει νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ;....

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 1 of 2First   Previous   [1]  2  Next   Last    
Copyright 2018 by Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use